X

Kopparhatten

X

PÅ NÅGOT SÄTT SITTER HISTORIEN I VÄGGARNA PÅ KOPPARHATTEN.

Restaurang kopparhatten ligger strategiskt beläget bara en stenkast från Falun centralstation.
 
Restaurangen ligger i hjärtat av Falun alldeles vid Faluån. Med en vacker utsikt och lokal i 3 etage. I markplan har restaurangen ett mysigt uterum/vinterträdgård ut mot ån som under sommarhalvåret kan öppnas upp till en stor härlig terrass, där även en rymlig bar. Inne i restaurangen finns även en källarvåning i mysig rustik miljö och en ovanvåning med stora fönster och härlig utsikt över Faluån.
 
Den lugna och eleganta atmosfären gör kopparhatten till den mest populära platsen att vara i Falun, även av internationella gäster.
Ett charmigt och trendigt läge som erbjuder den exklusiva upplevelsen av en vinterträdgård med utsikt över faluån är ett nöje som kombinerar matlagningskonsten med gästfrihetens konst.
 
Restaurang Kopparhatten är väl ansluten till Dalarnas Musseum och nedsänkt i det gröna hjärtat av Falun. Det representerar den perfekta platsen att organisera affärsevenemang, möten och konferenser i Falun.
 

VÅR FILOSOFI

Vi anpassar menyn på restaurangen efter de fyra årstiderna och serverar allt från fräscha vårmenyer och somriga grillbufféer till höstmenyer och ett modern julbord med grillade läckerheter och andra klassiker som hör julen till! Säsongerna erbjuder olika typer av smaker – och på vår restaurang lyfter vi fram det allra bästa från varje årstid. Mustiga smaker under den ruggiga hösten, och fräscha och svalkande rätter när sommaren står på vid gavel. Vi kommer att byta ut menyn var tredje månad utefter årstiderna. Det beror på vad som är färskt. Vi satsar på färska, ekologiska och nyttiga råvaror. Vår filosofi är “nyttig mat som inte ska vara tråkig”.